onsdag 28. november 2012

Twister, igjen.

Så er det snart jul igjen. Og jeg finner plutselig ut at jeg må lage noen småting å sende til Norge, og det må skje ganske fort, for å rekke fram til jul. Jeg kommer over noen nye blålilla stoffer, som jeg kjøpte bare fordi jeg likte fargen så godt. Jeg tenkte på blåveis. Så får jeg ideen om å sy sammen noen små kuvertbrikker, mer beregnet på en kaffekopp med noe til. Blåveisblå-lilla, ikke adventlilla.
Det er så artig og takknemlig å jobbe med twister-mønsteret. Jeg fant en perfekt blåveis-grønn farge til lukkekantene.

Og vips så har jeg noen lettvinte smågaver og sende i posten.
Ved bruk av twister så får man tilbake et kvadrat på 2,5" fra hvert stoff. Jeg liker å få brukt dem også. Og i går kveld måtte jeg plutselig hoste opp 2 veldig små gaver som jeg skal ta med på kjerka i dag. Da sydde jeg sammen 16 av disse kvadratene, vrangsydde dem og quiltet dem enkelt med vanlig rettsøm.

Disse ble bare 8" og litt mindre for jeg rundet hjørnene for å spare meg de ekle vrangsydde spissene. Men hva ble nå egentlig dette? Det er noe som kalles mugrug her, og det er ganske enkelt til å sette kaffekoppen på. Eller til å sette en blomst på, eller et lys, eller til å legge i ei brødkurv, eller hva som helst, men det er ikke en grytelapp.
Det var vanskelig å få fram de fine fargene, så jeg prøvde å ta bilde i skyggen også.

Men det ble helt feil. Samme det, for de skal pakkes inn på kjerka i dag. For der har de dugnad på å pakke og skrive små julehilsner til sjøfolk. Det har jeg ikke vært med på før, så i dag stiller jeg. Regner med at det er jente-sjømenn også. for en sånn blåveis lapp passer kanskje mer hos ei jente... Eller så blir det noe å ta med hjem til mor.

2 kommentarer:

  1. Herlige farger du har valg til disse. Det lyser vår av de.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hilde Quilt. Har hørt om deg (navnet..) Sjekket bloggen din og skjønner godt at du liker disse fargene. Du er jo helt blå i år. Ha en fortsatt fin quiltedag.

      Slett