torsdag 8. november 2012

ScrapsScrap-quilt før kanten er renskåret, og før quilting.
Når jeg har kuttet masse biter til en quilt-top, så må jeg alltid sy den sammen med én gang. Jeg ser andre samler sånne prosjekter i bokser. Jeg jobber ikke sånn. Jeg kutter og syr sammen - ferdig! Bruker ikke så lang tid på designveggen (har ingen designvegg heller, men bruker gulvet) . Jeg har nå lært at det ikke skader å bruke litt tid innimellom til å akkedere og vurdere osv. Før quiltefestivalen gikk jeg løs på scrap posene mine, og kuttet 1" striper. Jeg sydde bokser med 2,5" senterrute, og border rundt til blokka var 8,5". Jeg la dem utover gulvet, og fikk bare sydd sammen noen få biter. For å huske hvordan jeg tenkte meg teppet tok jeg bilde:

Jeg viste disse til Julie og hun foreslo å arrangere blokkene på skrå. Jeg testet det og syntes det så mye finere ut. Og i dag har jeg sydd alt sammen. Men det tok litt ekstra tid, fordi kanten måtte avsluttes med mer striper og trekanter. Jeg hadde jo laget stripeborder til kanten på teppet, montert som over. Jeg synes det ble finere sånn som det endte opp. Takk til Julie, og skjebnen for at jeg ikke fikk tid til å sy sammen hele før besøk.

Nå har jeg fått en pose T-skjorter som jeg skal digge inn i, og finne ut hvordan jeg skal få til et brukendes teppet. Spennende å gå løs på i morgen.

Ellers så er hodet og bordet fullt av nye stoffer og ideer etter Quiltefestivalen, så jeg føler at jeg kan miste noe, hvis jeg ikke skynder meg. Og nå skal jeg skynde meg (langsomt) i mange dager. Herlig.

1 kommentar: