mandag 22. april 2013

Workshop med Pat Sloan

Quiltelaget arrangerte Workshop med gjesteforeleseren i mars, Pat Sloan. Jeg kjente ikke henne, men det er mange store quiltedamer rundt om i dette store USAlandet.
Pat Sloan var veldig god som foredragholder og kursholder. Hun hadde mange flotte tepper, og hun brukte flere teknikker. Håndapplikering og med maskin. Hun fortalte om ulike tråder og nåler. Kjekt å høre om når man selv har gjort litt av hvert. Hun hadde også designet stoffer for Moda. 
Dette lille bildet med sykkeljulet likte jeg godt.
På vår workshop skulle vi sy en liten hjertebrikke, og bruke needleturnmetoden og sy for hånd med lange tråklesting, i stedet for usynlig nestesting. Dette hadde hun funnet på fordi hun hadde sett det på noen antikke quilter. Først hadde de trodd at tråkletråden ikke var fjernet, men de skjønte at det var en del a design. 
Jeg syntes det var veldig kjekt å sy. Vi tegnet mønsteret på retten av stoffet, og brettet streken under etter hvert som vi sydde. Men stingene skulle synes!
Lukkekanten kunne også syes ned på retten med makne sting. Jeg glemte meg i farten, og sydde lukkekanten på fra retten som vanlig, så de dekorative stingene kom på vrangen. Men det var meningen at det skulle være omvendt. Samma det - var jo bare en prøvelapp. Men syntes den ble veldig fin.

Jeg kjøpt ei av bøkene hennes. Kanskje mest for ikke å glemme denne lille workshopen. For dette vil jeg gjerne gjøre mer av.
Er det noen fra NQF som leser dette, så noter dere navnet. Tror sikkert hun kunne vært en veldig god kandidat til Årsmøtehelgen...

Flere bilder fra workshopen:


1 kommentar:

  1. Инстраграмм остается самой популярной площадкой для продвижения собственного бизнеса. Но, как показывает практика, люди еще чаще подписываются на профили в которых уже достаточное количество подписчиков. Если заниматься продвижение своими силами, потратить на это можно очень множество времени, поэтому гораздо лучше обратиться к специалистам из Krutiminst.ru тут https://visioncriticalcreative.prevue.it/p/0be/

    SvarSlett