tirsdag 15. november 2011

King size Blå og Hvit

Etter bakejobben med vekkerklokka på 0430 har jeg hatt noen trøtte kvelder, men til gjengjeld tidlige morgener. Ganske kjekt å komme i gang med syprosjekt før det lysner. I går startet jeg på et bestillingsteppe: Blått og hvitt i King Size. Jeg har aldri tatt på meg så store prosjekter før. Men nå har jeg jo en formening om at jeg skal få quiltet selv, ved hjelp av miss Gammill. På Festivalen så jeg etter blå og blåhvite stoffer, for jeg hadde bare småbiter igjen hjemme... Det er ikke så lett å kombinere alle blåfarger. Men jeg kjøpte 9 stoffer á 1 yard, og hadde noen mindre biter fra før. Mønster fant jeg også i en av butikkene på Festivalen. Det var basert på Jellyrolls, 2 1/2" brede remser, i hele stoffets bredde. De er veldig kjekke å kjøpe, men blir jo litt dyre. Så jeg kuttet selv. I høst har jeg kjøpt meg en Go AccuQuilt. http://www.accuquilt.com/ Har brukt kuponger fra JoAnns og kjøpt kutteformer (dies) til halv pris. Jeg har blitt glad i å bruke de som kutter stoffremser fra hele bredden av stoffet. Enkelt, og veldig nøyaktig. Bare ca en 1/4" gikk bort for hver 3 remser jeg kuttet. Til dette teppet skulle jeg ha 60 remser i full bredde. I tillegg alle de hvite. Det gikk fort og greit å sy sammen. Sydde på en liten kant, for å ha til å feste i quiltemaskina. Så nå er det klart for quilting. 93" x 104"
Jeg har ikke fått tatt kurs på miss Gammill enda. Men nå er jeg klar! Hadde tenkt å ta det på butikken. Men de er bare eksperter på å bruke maskina manuelt. De har nettopp hatt betjeningen på kurs hos Lindas Electric Quilting i Dallas. Og de er ikke klare for å kurse oss ferske maskineiere enda. Og jeg er litt betenkt på om jeg får fullt utbytte, når de ikke er vante brukere selv. Så jeg har lyst til å benytte meg av mitt 2-dagers gratis kurs hos ekspertene i Dallas. Må sjekke ut mulighetene for det i morgen.
Jeg har fått sett på alle DVDene som fulgte med, og ser nå hvilke enorme muligheter miss Gammill i samarbeid med datamaskin har. I dag klarte jeg å starte opp en sekvens med fra kant til kant quilting. Men så ble det slutt på undertråden. Jeg klarte å skifte den, men miss Gammill ville absolutt starte opp igjen der hun sist startet, ikke der som tråden sluttet. Jeg klarte ikke hjelpe henne på riktig vei. Så hun fikk viljen sin og quiltet dobbelt et stykke. Tør jo ikke starte opp et skikkelig quilteprosjekt uten mer viten, men kanskje jeg tar sjangsen og prøver meg på et donation-teppe i morgen, og satser på at undertråden holder, og at tråden ikke ryker...

1 kommentar: