søndag 13. november 2011

Julemarked på Kjerka

Fredag 11.11.11 kl 11 åpnet de årets julemarked på Kjerka.
Sammen med Ellin hadde vi meldt oss som bakere av brød, boller mm. De siste årene har de tjent mye $$$ på salg av hjemmebakt rugbrød, rosinbollerr og kanelsnurrer. De skulle være helt ferske, altså bakt samme dag, og for å få til det hadde en del av de ansatte på Kjerka inkludert Ingvild Prest, startet bakingen i 5-tida. I år måtte husmor Linda flytte tilbake til Norge (og ny jobb i Spania) et par uker før julemarkedet. Det var jo krise, for hun hadde vært en flink og pålitelilg baker. Det var henne Ellin og jeg skulle erstatte. For å kunne starte uthvilet og opplagte kl 0500, fikk vi overnatte fra torsdag kveld. Det ble ikke mye søvn den første natta, men vi listet oss inn på det store kjøkkenet, og fikk satt i gang den store eltemaskina, og den ene grovdeigen etter den andre ble satt til heving. Ellin har lest mye om baking, og kunne mye om elting, heving, vesketemp mm. Jeg  fikk bakt ut brødene. Vi kunne steke 6 og 6 i to ovner. Det ble etter hvert lyst, og resten av dugnadsgjengen kom og tok over kjøkkenet for smøring av smørbrød. Vi flyttet oss opp til leilighetene til Kari og Ingvild, og fortsatte bakst av rosinboller og kanelsnurrer.
Vi fikk improvisere litt, og laget noen små klippekranser, som bokstavelig talt ble revet bort som varmt hvetebrød. Det var bare sååå artig - og slitsomt. Men det var enorm etterspørsel. Vi kunne bakt i mange timer mer. Men den andre dagen, lørdag kl 1400, bare måtte vi slutte. Og har ikke turt å spørre hvordan de håndterte alle de som ikke fikk kjøpt ferske boller. Men det var nok grovbrød igjen da vi dro. For det hadde både Kari og Ingvild bakt fra grydtidlig om morgenen.
Jeg kunne bakt i dag, søndag også, men beklageligvis, er min kropp mer utholdende med quilting enn baking. 11 timer fredag, og 9 timer lørdag, sitter i beina. Nå har jeg brukt formiddagen til å laste inn bilder til bloggen, det krever mer tolmodighet enn kropp... Men nå er jeg snart kalr for symaskina igjen.

2 kommentarer:

  1. De så utrolig gode ut! Morten og jeg sikler etter skillingsboller her nå :)
    klem fra Torborg

    SvarSlett
  2. Takk for samarbeidet, Hilde! Vi er vel et "dream team"?
    Og gratulerer med kjempefin blogg! Følte at jeg kunne være den som kom på idèen med bloggnavnet ditt?

    SvarSlett