onsdag 23. januar 2013

Løper til Kjerka.

Innimellom så nevner jeg Kjerka, og det er selvfølgelig Sjømanskjerka i Houston, eller Den Norske Kirke i Utlandet, som den egentlig heter nå. De gøre en kjempejobb for miljøet her i houston. Det er så utrolig hyggelig og kjekt å besøk dem.
Nå har jeg gjort ferdig 2 løpere til det store konferansebordet, som de har arvet fra Konsulatet. Det ble løpere på nesten 100 inch og 28 inch brede.
Her er den lilla som er tenkt til advent.
Jeg bruker striper på 2 1/2" og la inn små Friendship stars. Stjernene har 1" rute i midten. Dette er mønster jeg har brukt i mange varianter. Liker det med mest mulig forskjellige stoffer. Disse ser litt mer blå ut, enn i virkelilgheten. Det er også noen stoffer som går over i rosa. For more interest - som de sier her.


Stoffet i stjernene er et ensfarget stoff fra Kaffe Fasett. Men det er vevd med to ulike tråder, kan se ut som lin eller silke. Fargen er gul-grønn-aktig. Syntes det ble stilig. Quiltet også med en tråd som er litt olivengrønn.

Baksiden er gul. For da kan den brukes til påske.
Jeg har bestilt ny quiltetråd, etter tips fra quiltegruppe på Facebook. Glide. Jeg bestilte polyestertråd. Den er tynn og ser litt ut som silketråd. Den var kjempefin å bruke. Miss Gammill likte den veldig godt. Og det gikk veldig mye tråd på én spole. Denne skal jeg bruke mye framover. Og kanskje skal jeg prøve Glide i bomull også. Spennende med mer input fra erfarne longarmquiltere. Jeg har ikke funnet noe nettverk for det før.
Her er baksiden på juleløperen som jeg skrev om før jul. Der jeg oppdaget små huller i bakstykket. Det resulterte i noen små applikerte blomster. Måtte sy for hånd, for det skulle jo ikke synes til baksiden (forsiden) som er juleløperen.
I dag var jeg på Onsdagsforum på Kjerka, og fikk overlevert løperene. Denne sommervarianten ble lagt på bordet. Den passet utmerket. Og alt ble tatt så godt i mot. Jeg hadde tenkt å ta bilde av det store bordet, men det glemte jeg.... Godt foredrag, god lunsj og god prat.

4 kommentarer:

 1. Tosidig bruk er jo supert da og så flotte løpere!

  SvarSlett
 2. Veldig, veldig fine løpere!

  SvarSlett
 3. Lekre løpere. Tipper de blir tatt godt imot. Håper de verdsetter arbeidet.

  SvarSlett
 4. Jo takk. De passet kjempebra. Og de trengte det. Det er så artig å bidra med det jeg liker best. Farger i quilteform....

  SvarSlett