lørdag 14. april 2012

Utstilling i Woodlands

Jeg ble med noen fra min quilte-bee på roadtrip til Woodlands, nord for flyplassen. Jeg visste ikke nøyaktig hva jeg ble med på. Turen gikk til ei lita lokal utstilling, 3 quiltebutikker og lunsj i Old Town Spring. Kjempebra dag!
Utstilling arrangert av det lokale quiltelaget i Woodlands. Det var fine quilter og ei fin og romslig utstilling.
Her er noen tepper jeg beit meg merke i, for de kan jeg tenke meg å bruke (kopiere/inspirere av) senere:

Det var to tepper med det samme mønstert. Så mønsteret er nok ingen hemmelighet, men jeg har ikke bitt meg merke i det før. En kaltte det for Blooming 9-patch. Kanskje mønsteret heter det. Jeg synes det var en fiks og artig måte å blande farger på, så kankskje jeg prøver dette en gang.

Her er et teppe som minner meg om åklemønster. Og det kan jeg også gjerne tenke meg å prøve, en gang... Ellers var det et teppe jeg bare stoppet og måpte ved, men ikke kunne jeg begripe hvorfor det ikke hadde fåått noen premiering. Var det noe galt med teppet, som jeg ikke så? Men så leste jeg på lappen ved siden av at det hadde vunnet Best-In-Show i Houston 2000. Det var da jeg var på den Internasjonale Festivalen for første gang, og jeg husker det teppet veldig godt.
Det var Cynthia England som var invitert til utstillingen for å vise noen av sine store og premierte tepper. Hun hadde også en salgsbod med demo og mønster på småtepper. Jeg var ikke klar over at hun bodde i Texas, sør for Houston.
Hun demonstrerte metoden hun bruker ved bruk av frysepapir. Jeg har nok sett noe lignende før, men hun virket så lettvint. Og så fortalte hun at hun skulle ha workshop dagen etter, og at det var 2 ledige plasser. Det kostet bare $40 inkludert mønster og stoff til en løper med rose eller stemorsblomst. Jeg bare heiv meg rundt og meldte meg på!

1 kommentar:

  1. Jeg har tenkt på det der med å bruke norske åklemønstre som utgangspunkt for quiltemønstre. Jeg tror det kan være endel inspirasjon å hente der. Og jeg husker godt teppet til Cyntia England fra Quiltefestivalen, fantastisk flott.
    Det aller første lappeteppet jeg lagde, til Pernille for snart 25 år siden, lignet litt på blooming ninepatch, det var riktignok enkelt-ruter, men ga litt samme inntrykket. Det var den spede begynnnelse. Det ble ikke så mye mer på en stund, et par stykker bare, før jeg flyttet hit i -98.

    SvarSlett