søndag 30. desember 2012

Juleløper



Maren og Torborg er gode quiltholdere.

Jeg skulle sy juleløper til meg selv, men de ble ikke ferdige før i romjula. Så da er jeg i hvertfall tidlig ute for jula 2013!
Mønsterideen fikk jeg på mail fra Synnøve.
Hun spurte om jeg hadde mønster til dette teppet. Nei det kan jeg ikke huske å ha sett. Men jeg likte designen veldig godt. Og ville prøve det ut på noen juleløpere.
Denne sydde jeg til Sjømanskerka i Houston. Hver blokk er 8"x14,5". Veldig artig å sy sammen. Ganske på slump, så renskar jeg blokkene etter hvert. Jeg valgte å bruke det samme mørkegrønne stoffet til de mørke stripene på skrå.


De 2 mindre løperene ble sydd sammen av blokker på 8"x16". Tenkte å snu og vende på dem, men det ble litt kaso. Men artig å eksprimentere med layout før jeg sydde dem sammen på denne måten.
Tror jeg kommer til å bruke denne blokka til et større teppe av rester senere.

lørdag 29. desember 2012

Cross and Crown


Cross and Crown er navnet på blokka vi valgte som bytteblokk i 2012. Hver måned sydde vi blokker til en av deltakerne. De valgte selv farger, og delte ut bakgruns-stoff for hver blokk. En av våre deltakere, Dundee, ramlet ut. Hun ble borte fra møtene våre også. Det kom fram at hun ikke var helt bra, og slet med flere helseplager. Vi bare hoppet over hennes tur til å få blokker, og maste ikke på at hun skulle sy til oss andre heller. Jeg foreslo at vi skulle sy ei blokk hver til henne like vell, og jeg kunne ta på meg å skaffe bakgruns-stoff, sy blokkene sammen, quilte og gjøre ferdig et lite teppe, som hun kunne få i gave. Jeg samlet inn blokker i november, og suplerte med et par ekstra.
Hadde tenkt å få det ferdig siste uka før jul, men jeg ble litt opptatt med julegjester mm. Men nå har gjestene vært på tur et par dager, og jeg har quiltet, og sydde i formiddag ned lukkekanten.
Det originale mønsteret fant vi i et blad i fjor. Det hadde annenhver blokk med logcabin blokker. Og denne blokka var bare 8". Vi gjorde den om til 9.5". Den var skikkelig vanskelig å sy sammen perfekt. Så det er mange som har svettet over denne dette året. Se på blokka helt til høyre i midterste rad. Hun har til og med mikset litt på stoffet. Bakgruns stoffet har kommet midt inni timeglassbitene... Jeg synes det gir teppet mer sjarm, og kunne ikke tenke meg å forkaste den, eller sy den om igjen.
Kantene og bakstykket er hovedsaklig sort. Fikk høre at Dundee hadde planlagt å bruke sort stoff til bakgrunn. Det visste jeg dessverre ikke før vi hadde satt i gang med lys bakgrunn.


Jeg gav deltakerne beskjed om å bruke batikk. Alle farger var tillatt.

Mønster til blokka, om noen vil prøve seg.

onsdag 19. desember 2012

T-skjorteqilt nr 3

For 2 uker siden fikk jeg igjen en pose med T-skjorter, ca 18 stk. Det skulle bli søsterquilten til nr 1. Det forplikter å følge opp en suksess. Beskjeden var at den skulle bli stor nok til å slenge på senga. Jeg liker ikke å gjøre det samme om igjen, så i stedet for å bruke border av ett stoff, sydde jeg sammen 2" kvadrater som var rester etter de smale rammene rundt hver T-skjortedel. Teppet ble også for langt, så jeg sydde ingen border på endene. Det er ikke lett å time størrelsen på disse teppene.

Jeg la til en bord midt i teppet, som kunne inneholde 3 smale T-skjortedeler. Og jeg synes det er helt greitt å snu på noen av bitene. Selv om jeg ikke hadde tenkt å gjøre det fra starten av.
Kanskje dette ble en artig kombinasjon av 2 helt ulike T-skjorter?
Prøver å lage teppene litt personlige, skal se ut som de er laget av noen med både hender, hode og hjerte.


tirsdag 18. desember 2012

Scraps fortsetter

FERDIG
Herli å fullføre lukkekanten på et teppe som jeg føler er meg! Som ikke er noe laget i en fei, og som er mitt. Tror det må bli med på utstillinga til WHQG i april. Det ble ikke så mesterlig quiltet, så det er nok ingen pricewinner. Men det er unikt og origingalt.
Lurer på om andre legger merke til at jeg har forsøkt så mellombordene skal se ut som de går over og under hverandre...

Viser quiltinga på baksiden.


mandag 17. desember 2012

Hull


Dette har jeg ikke opplevd før. I går fikk jeg sydd ned lukkekanten på en stor bordløper som jeg skulle ha med ned på kjerka. Den var spesialbestilt til et konferansebord. Og den skulle selvfølgelig ikke være ferdig til denne jula - neste kanskje. Men jeg ville overraske med den i går!
MEN:
Jeg sa de styggeste ordene jeg kunne, stille inni meg.
Det var små huller i bakstykket. Først tenkte jeg at jeg får bruke mine stoppekunskaper (lært av mor) og stoppe hullet, og glemme det. Men - det var 4 på hver ende av løperen. Det var merker etter en stift el.l. Så det var nok noe som hadde blitt gjort under produksjon av stoffet. Det var nesten på midt-bretten. (Marimekko-stoff, som jeg hater for tiden) Det er baksiden, men jeg vil jo at den også skal være fin, slik at løperen kan brukes på begge sider. Veldig praktisk når man søler på den, eller når man vil ha en litt annen løper. Så nå må jeg applikere noe... Og det blir ikke gjort i en fei, og jeg har ingen flere ærend på Kjerka før jul, så nå blir den liggende til neste år.

torsdag 6. desember 2012

Julegave - i en fei.


Jeg fant noen veldig fine stoffer i butikken som ligger vegg i vegg med det nye quiltemuseet i LaGrange. Jeg kjøpte bare ett blått med store gode blomster i gult og orange.



Ensfarget, som ikke er helt ensfarget. Det liker jeg godt.
Nå skulle jeg ha noen kjappe julegaver, og fant ut at med et sånt stoff trenger man ikke kutte og sy sammen så mye. Jeg bare quiltet hele bredden av stoffet med et nøytralt svart og blått bakstykke. Miss Gammill gjorde en fin jobb. Jeg kuttet opp quilten i 12" x 15".

Rundet hjørnene, sydde på lukkekant fra vrangen, og brukte en pen quiltetråd og sydde ned lukkekanten med maskin fra retta.




onsdag 5. desember 2012

Klokkestreng

Jeg har laget noen løpere eller som jeg har valgt å kalle det, klokkestrenger. Det er nok ikke så mange som har klokkestreng i klostersøm på veggen lenger. Ikke klokkestreng heller, tror jeg. Men jeg har funnet ut at det ofte passer å henge opp noe langt og smalt. Og en lang og smal quilt luner og kan pynte opp. Og to lange og smale er ganske så fikst, og enklere å plassere enn et vanlig teppe. Men hva kaller man det? For klokkestreng (uten ei bjelle i enden) høres ganske traurig ut.
Disse var artige å sy, så det ble noen av hver type. Og selvfølgelig kan de legges på et stort spisebord også. Og de kan brukes og vaskes, henges opp på tvers og på langs,og på buet vegg osv. Det må da være den perfekte julegaven! Og de er til salgs! De er ca 180 cm lange.

Hvit bakgrunn, med aqua farger.

Beige med varme farger.

Batikk.

Utsnitt av batikk-løperen.